Saxion Hogeschool Klik hier voor de online versie
 
Saxion - Pabo 140 jaar
Pabo Deventer 140 jaar!
Feest vrijdag 21 april 20-24 uur, Deventer Dok H2O
Organiserend comité: Kirsten van Dijk-Smit, Arnon Brouwer, Jan-Auwke Diepenhorst en Paul Hilferink. Vragen? Mail: pabodeventer140jaar@gmail.com 
 
Het begin: 3 februari 1877

3 februari 1877: twintig studenten beginnen op de 'kweekschool' - de voorloper van onze huidige pabo aan Saxion in Deventer - de opleiding tot leraar basisonderwijs. In 140 jaar haalden duizenden studenten hun diploma. Al deze afgestudeerden, 'Peeckels', delen duizenden herinneringen en momenten van persoonlijke en professionele vorming. Inmiddels honderdduizenden kinderen in de regio en ver daarbuiten ontwikkelden zich met hulp van 'onze' juffen en meesters. En daar zijn we bijzonder trots op!

In al deze jaren zien we een hechte band met het werkveld, de basisscholen in de regio. In nauwe samenwerking werken we continue aan het optimaliseren van ons lesprogramma. In die contacten met de scholen ontmoeten we steeds weer onze eigen oud-studenten. Maar nu in de rol van mede-opleider van de huidige, nieuwe generatie pabostudenten. Professioneel houden we elkaar in veel gevallen dus nog steeds in het oog. Hoe mooi is dat?

Na 140 jaar vinden we het de hoogste tijd om elkaar ook eens te ontmoeten in een hele andere setting. We nodigen je graag uit voor een feest op vrijdag 21 april van 20-24 uur bij het Dok H2O in het Deventer Havenkwartier. Informeel en ongedwongen, met volop ruimte voor het delen van mooie herinneringen.

Kom je ook? Vul nu het aanmeldformulier in, onderaan deze uitnodiging.
We zien uit naar je komst!

Elkaar alvast treffen? Dat kan via het Facebookevent. Zet jezelf op aanwezig en nodig je oud-klasgenoten uit. 
 
Band: The Bridge
The Bridge verzorgt de live muziek. Deze gelouterde en enthousiaste groep muzikanten vond elkaar tijdens gelegenheidssessies in 't Hovenhuus, in de Deventer wijk De Hoven. Uit hun vriendschap en gezamenlijke passie voor muziek ontstond The Bridge.
DJ-team: Sjiek
DJ's uit Apeldoorn en Deventer vormen samen SJIEK. Ze zetten met hun tomeloze energie zaken op de kop als De Heeren Op De Brink, Confetti in Apeldoorn, de Waardige Waard in Twello en de LongHorn in Wijhe. En straks dus ook onze 140e verjaardag! Dat betekent voetjes van de vloer op muziek van de jaren 90 tot de top 40 van nu.
Locatie: Dok H2O
We vonden voor ons feest een bijzondere locatie in het Deventer Havenkwartier, een bruisend en creatief stukje Deventer, op zo'n, vijftien minuten lopen van Saxion en het NS-station. In deze buurt, aan de haven, vind je de feestlocatie Dok H2O. Rondom is veel parkeergelegenheid voor auto's en fietsen. Ook kun je parkeren aan de achterzijde van Saxion en loop je in een kwartiertje naar Dok H2O.
Routebeschrijving
 
Aanmelden en kosten
Iedereen die is afgestudeerd aan de pabo van Saxion in Deventer, of de voorlopers ervan, is van harte welkom, inclusief 1 introduce. Jouw introduce hoeft geen oud-student te zijn. De minimale leeftijd is 18 jaar. Het maximum aantal deelnmers is 300 en vol=vol.

We vragen van alle deelnemers een bijdrage in de kosten van 10 euro per persoon. Je krijgt daarvoor een bijzondere feestlocatie, een live band en DJ. Bovendien ontvang je bij binnenkomst 4 x een halve consumptiemunt.

Graag 10 euro per persoon vooraf overmaken op NL58 SNSB 0873819055 t.n.v. Peeckelfonds, onder vermelding van voor- en achternaam.

Je kunt eventueel ook betalen aan de deur.
Aanmelden
 
 
Facebook   Twitter   Instagram
saxion.nl